• Λεωφ. Κηφισίας 37-39, 151 23 Μαρούσι
  • 210 6383968, 6989866454
  • gg@garas-headandneck.gr

Βιογραφικό

Ο ιατρός Γεώργιος Ι. Γκαράς είναι απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών, Αριστούχος της Βασιλικής Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και Διδάκτωρ του Imperial College London όπου εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή (PhD) στην Χειρουργική Ογκολογία και Χειρουργική Καινοτομία με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση και του Βασιλικού Κολλεγίου Χειρουργών της Αγγλίας. Ως ενεργό μέλος της χειρουργικής ομάδας στο Imperial College London πραγματοποίησε την πρώτη ρομποτική παραθυρεοειδεκτομή παγκοσμίως καθώς και την πρώτη ρομποτική θυρεοειδεκτομή στο Ηνωμένο Βασίλειο.
 
Μετά την ολοκλήρωση του Προγράμματος Εκπαίδευσης στην Γενική Χειρουργική στο Λονδίνο, εκπαιδεύτηκε επί δεκαετία σε όλο το φάσμα της Ωτορινολαρυγγολογίας – Χειρουργικής Κεφαλής και Τραχήλου κάνοντας rotations ως επιμελητής (NTN Specialty Registrar) σε όλες τις υποειδικότητες (Γενική ΩΡΛ, Ωτολογία, Ρινολογία, Λαρυγγολογία, ΩΡΛ Παίδων, Χειρουργική Θυρεοειδούς και Παραθυρεοειδών Αδένων, Χειρουργική Ογκολογία Κεφαλής και Τραχήλου και Χειρουργική Βάσης Κρανίου) στα κορυφαία Πανεπιστημιακά Ιδρύματα του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρώπης συμπεριλαμβανομένων των τριτοβάθμιων κέντρων αναφοράς Queens Medical Centre, Nottingham University Hospitals και St. Mary’s Hospital, Imperial College London.

 

Το 2019, στις πανευρωπαϊκές εξετάσεις ειδικότητας, βραβεύτηκε με το Χρυσό Μετάλλιο (Gold Medal) από το European Board in Otorhinolaryngology – Head and Neck Surgery έχοντας βγει πρώτος σε όλη την Ευρώπη στις γραπτές (Βρυξέλλες, Βέλγιο) και προφορικές (Βιέννη, Αυστρία) εξετάσεις ειδικότητας του European Board Examinations in Otorhinolaryngology – Head and Neck Surgery. Εκτός από την Ευρωπαϊκή Ένωση, κατέχει τον τίτλο ειδικότητας και από το Ηνωμένο Βασίλειο όπου, κατόπιν ξεχωριστών εθνικών εξετάσεων, του απονεμήθηκε ο τίτλος του Fellow of The Royal College of Surgeons και η ειδικότητα (Certificate of Completion of Training, CCT-UK). 
 
Μετά την απόκτηση των τίτλων ειδικότητας και έχοντας πραγματοποιήσει χιλιάδες χειρουργεία τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά, προχώρησε σε εξειδίκευση (Clinical Post-CCT Fellowship) στην Χειρουργική Ογκολογία Κεφαλής, Τραχήλου και Θυρεοειδούς στο παγκοσμίου φήμης κέντρο Liverpool Head and Neck Centre στο Aintree University Hospital. Έχει πραγματοποιήσει μεγάλο αριθμό ογκολογικών επεμβάσεων για καρκίνους κεφαλής και τραχήλου συμπεριλαμβανομένων του λάρυγγα, φάρυγγα, σιελογόνων αδένων (παρωτίδα και υπογνάθιος αδένας) καθώς και θυρεοειδούς. Εκτός από τα ανοιχτά χειρουργεία, έχει πραγματοποιήσει και σημαντικό αριθμό Transoral Laser Microsurgery (TLM) επεμβάσεων για καρκίνο καθώς και ρομποτικών TransOral Robotic Surgery (TORS) επεμβάσεων τόσο για όγκους κεφαλής και τραχήλου καθώς και για μη νεοπλασματικές νόσους όπως αποφρακτική υπνική άπνοια. 

 

Ο ιατρός έχει δημοσιεύσει το ερευνητικό και κλινικό του έργο στα πιο έγκριτα ιατρικά συγγράμματα παγκοσμίως συμπεριλαμβανομένων των Lancet, Annals of Surgery, PLoS One και BMJ Open, το οποίο και έχει παρουσιάσει στα κορυφαία συνέδρια ανά τον κόσμο όπως στο American Academy of Otolaryngology – Head and Neck Surgery (Washington, DC 2012 και Boston, MA 2010), American Head & Neck Society (New York, NY 2014), European Academy of Otorhinolaryngology – Head & Neck Surgery (Barcelona 2017 και Nice, 2013), IFOS World Congress (Paris, 2017 και Seoul, 2013) και European Congress on Head and Neck Oncology (Budapest, 2015). Διατηρεί πολυετή ερευνητική συνεργασία και με κορυφαία ιδρύματα των Ηνωμένων Πολιτειών όπως τα Mayo Clinic, Stanford School of Medicine και Thomas Jefferson University. Είναι συγγραφέας (κατόπιν προσκλήσεως) πρωτοπόρων  ρομποτικών χειρουργικών τεχνικών στις οποίες έχει συνεισφέρει προσωπικά σε κορυφαία χειρουργικά βιβλία και διεθνείς χειρουργικούς άτλαντες. 

 

Το 2018, εξελέγη και διετέλεσε Επικεφαλής του INTEGRATE Head & Neck για 3 συναπτά έτη (2018 - 2021), ερευνητικού δικτύου για το όλο το Ηνωμένο Βασίλειο για τον καρκίνο κεφαλής και τραχήλου όπου και ηγήθηκε του εθνικού ελέγχου Post-treatment head and neck cancer care: National audit and analysis of current practice in the United Kingdom (5,123 ασθενείς σε 89 νοσοκομεία του Ηνωμένου Βασίλειου). Έχει τιμηθεί με πολλαπλά διεθνή βραβεία συμπεριλαμβανόμενων των British Association of Head & Neck Oncologists για το άνω έργο του, των  International Federation of Head of Head and Neck Oncologic Societies και το American Head & Neck Society (New York, NY 2014) για το πρωτοποριακό του έργο στην ρομποτική θυρεοειδεκτομή και το Royal Society of Medicine (London, UK 2011) για την έρευνα του στην αποφρακτική υπνική άπνοια.
 
Κατόπιν εικοσαετούς πορείας στο Ηνωμένο Βασίλειο με παγκόσμιο αντίκτυπο και έχοντας πραγματοποιήσει 4,000 χειρουργεία, το 2021 διορίστηκε Διευθυντής (Consultant Surgeon) ΩΡΛ – Χειρουργός Κεφαλής, Τραχήλου και Θυρεοειδούς (Χειρουργική Ογκολογία) στο Queen Elizabeth Hospital Birmingham, University Hospitals Birmingham NHS Foundation Trust, εκ των μεγαλύτερων και σημαντικότερων Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων στην Ευρώπη που αποτελεί κέντρο αναφοράς για τον καρκίνο κεφαλής, τραχήλου και θυρεοειδούς. Το επόμενο έτος, για το κλινικό, ερευνητικό και διδακτικό του έργο καθώς και για την σημαντική του συνεισφορά στην χειρουργική καινοτομία αναγορεύτηκε Επίκουρος Καθηγητής Χειρουργικής στο Πανεπιστήμιο Imperial College London, εκ των 10 κορυφαίων Πανεπιστημίων ανά τον κόσμο. Παρέμεινε και στις 2 θέσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο (τις οποίες και συνεχίζει να διατηρεί μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα) έως το 2023 όταν επέστρεψε στην πατρίδα με την οικογένειά του.

 

Γεώργιος Ι. Γκαράς
BSc (Hons), MBBS (Dist), PhD,
DIC, FRCS (ORL-HNS), CCT (UK),
FEBORL-HNS (Gold Medal)

Ωτορινολαρυγγολόγος
Ενηλίκων και Παίδων

Χειρουργός Κεφαλής,
Τραχήλου και Θυρεοειδούς

Επικοινωνία

Λεωφ. Κηφισίας 37-39, 151 23 Μαρούσι

210 6383968, 6989866454

gg@garas-headandneck.gr

Σχετικά με τον Γεώργιο Ι. Γκαρά

Βιογραφικό

Εκπαίδευση & Ακαδημαϊκοί Τίτλοι

Έρευνα

Μέλος Ιατρικών Εταιριών

Πιστοποιήσεις